Träffa din framtida partner i vinterns nya löparevent

Posted by on november 13, 2018

I mitten på februari nästa år går Valentine Run av stapeln i Helsingborg för första gången. Det är ett lopp med kärleken i fokus, på alla hjärtans dag den 14 februari. Man tävlar i par och banan är en stadsorientering där man ska söka upp ett antal kontroller. Tävlingen går i två klasser, en över fem kilometer och en över 10 kilometer.

HD.se skriver om detta lite ovanliga löparevent. Hela artikeln kan du läsa här.

Sven Lindeberg, en av initiativtagare till ValentineRun, och sambon Emma Jönsson träffades på en blinddate i form av en löparrunda. Foto: HD.se

Det finns en twist i loppet, nämligen att man kan anmäla sig som singel och istället paras ihop med en annan singel. Och kanske, på den vägen, träffa sin nästa kärlek eller vän. Det var så det startade för en av loppets initiativtagare, Sven Lindeberg, som för 15 år sedan träffade sin nuvarande sambo på en liknande blinddate.

-Vi träffades på parkeringsplatsen vid Pålsjöbadet. Sedan sprang vi åtta kilometer, simmade och åt på restaurangen, berättar Sven. Han tror absolut att det kan funka även för andra om man båda gillar att träna.

Loppet kräver dock inte att endast par anmäler sig, utan man kan ta sig runt banan med sin kompis, pappa, syskon, barn eller kärlek. Alla konstellationer är välkomna! Dessutom behöver man inte känna att man måste tävla, man väljer själv om man tar sig runt springandes eller gåendes, med eller utan tidtagning.

Idén till loppet fick Sven Lindeberg efter ett besök i Sydafrika där det finns ett liknande lopp. Under flera år har han funderat på att genomföra det på hemmaplan, och nu blev det så dags.

Eftersom det finns så många lopp redan under våren och sommaren så tror Sven också på att ett lopp under vintern/våren när det är som mörkast kan vara mysigt och kul. Speciellt om man gör det med någon man tycker om.

Posted in: Uncategorized